VINCENT BURGER DESIGN

GOUDSMID - ONTWERPER

Biografie

Naam: Vincent Burger, Goudsmid - Ontwerper - Sieraadkunstenaar
Geboren; 18 November 1977 te Amsterdam.  Opgegroeid in Z.O.Beemster
Zoon van Anneke en Jaap Burger, broer van Raymond.

Vincent Burgers liefde voor het vak van goudsmid ontstond op 12 jarige leeftijd.
Creativiteit is hem met de paplepel ingegoten. Opgegroeid met tekenles aan huis wilde de jonge kunstenaar al snel iets gaan doen met vormgeven. Op dat moment was de Beemsterling te jong om naar de Vakschool voor edelsmeden te gaan. Hij volgde de Technische Opleiding KTS Fijnmetaal die de basis vormde voor zijn carrière als ontwerper. Vanaf de eerste klas van Vakschool Edelsmeden Amsterdam werkte Vincent bij verschillende juweliers. Hij voltooide de opleiding “goudsmeden” en in Schoonhoven opleiding "Design" in 2000. In 2003 richtte hij zijn eigen bedrijf op onder de naam "Vincent Burger Design".

In zijn werkplaats in de Purmerend ontwerpt en vervaardigd hij sieraden en sierobjecten zoals stalen wandobjecten en kleine sculpturen voor op tafel.  “Ik maak persoonsgerichte sieraden die nog niet bestaan en als iemand mij vraagt een ring te ontwerpen kan diegene rekenen op een uniek exemplaar”. Mijn doelgroep zijn de mensen die persoonlijk sieraden willen en de waarde in te zien van het ambachtelijke werk dat er aan verricht is.

Visie:
Mijn werk geeft in plaats van een statement een autonome waarde weer.  De vorm is de hoofdzaak en het sieraad wordt daardoor een begrip. Met een uitgesproken stijl is een sieraad voor mij een vorm van creatieve uiting van emotie. Het verwerken van gevoel in vormgeving en kleur verbonden met de emotionele waarde van de cliënten geeft zoveel voldoening.   Graag maak ik sieraden die bij een persoonlijkheid passen ! De ideeën voor de ontwerpen zijn ontstaan uit de inspiratie die ik krijg uit vormen om me heen. Exotische films, bijzondere gebouwen, historische boeken, landkaarten, een lijnenspel van licht.

 


“Sieraden uit de toekomst met een visueel verleden !
Persoonlijke sieraden met een verhaal”.


"The Moment"
A moment of time,
A time of space,
A space of moments,
The moment itself. 

STUDIO: DE RIJP (NH)
TEL.: +31 (0)6-15523801